Ciorba de perisoare |
30 ml ulei
3 morcovi
½ țelină
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă mică
1 ardei verde
1 lămâie
sare
Amestec perisoare:
700 g carne de vită, tocată de două ori
120 g orez
1 ceapă medie
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel
2 ouă, sare
Preparare ciorba de perisoare:
Toate zarzavaturile (ceapa, morcovii, telina si rădăcina de pătrunjel) se curătă si se taie rondele sau cubulețe. Se pun la călit în ulei într-o oală mare. Se acoperă apoi cu 2-3l de apă cu sare.
Se toacă mărunt ardeiul si se adaugă si el în supă. Se fierbe supa timp de 45 minute.
Între timp se prepară perisoarele. Sunt câteva secrete care garantează reusita perisoarelor: carnea trebuie să fie dată prin masină de două ori pentru a fi foarte fină si să nu aibă multă grăsime, iar orezul folosit să fie perfect uscat, pentru ca perisoarele să nu se împrăstie în timpul fiertului.
Ceapa se dă si ea prin masina de tocat sau se poate da pe răzătoarea mica. Pătrunjelul se toacă mărunt.
Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru perisoare si se frământă bine. Cu mâinile ude se modelează apoi perisoare de dimensiunea unor nuci.
Când au fiert bine legumele, se adaugă în supă perisoarele una câte una.
Se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafată. Cât timp fierb perisoarele se ia spuma din supă cu ajutorul unei spumiere.
La final se adaugă zeama de lamâie, se potriveste de sare si se serveste fierbinte cu smântână si cu pătrunjel sau leustean proaspăt.
Foarte buna ciorba de perisoara
RăspundețiȘtergeremultumesc pt.reteta postata este o ciorba delicioasa
RăspundețiȘtergereReteta ciorba de perisoare
RăspundețiȘtergere