duminică, 4 iulie 2010

Friptura de porc cu bere

Friptura de porc cu bere
Ingrediente:

1 kg de carne de porc, 1 fir de praz, 1 telina, 1 morcov, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 300 ml bere, 1 lingura ulei, putin unt, sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se spala carnea, se taie in felii groase de 1,5 cm. Intr-o tigaie cu unt topit si ulei incins se innabusa pe ranf feliile de carne, pe ambele parti, apoi se scot intr-un vas termorezistent. Se curata, se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu putina apa, se stropeste carnea cu berea si usturoiul, se presara cu sare si piper, se introduce in cuptorul preincalzit, se lasa cca 45 minute. Se stropeste carnea din cand in cand cu sosul de bere si usturoi. Se curata si spala prazul, ceapa, telina si morcovul, se taie in felii subtiri se aseaza in vasul cu carne si se mai lasa 15 minute la cuptor. Se serveste cu garnitura stropita cu sosul strecurat.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Un comentariu: