luni, 1 august 2011

Bogracs

Ingrediente (6 Porţii):
pentru un ceaun de 8 l:
2 cepe mari
3 morcovi
4 ardei mari roşii, verzi, galbeni
100 ml ulei
8 bucăţi costiţă afumată
1 kg pulpă de porc
1/2 kg piept de pui
4 roşii mari zemoase
1 kg cartofi
3 ouă
6 linguri făină
sare
piper măcinat
frunze pătrunjel
boia dulce

Mod de preparare:
1.Curăţaţi ceapa, morcovii, ardeii, le spălaţi şi le tăiaţi mărunt. Puneţi uleiul în ceaun să se încingă, apoi puneţi legumele la călit. Când s-au călit puţin adăugaţi boiaua şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate mărunt şi puneţi şi carnea de porc tăiată cubuleţe şi costiţa afumată.
2.Le lăsaţi să se înăbuşe cam 5 minute, apoi adăugaţi 2 litri de apă şi lăsaţi să fiarbă pe jumătate carnea. Adăugaţi carnea de pui tăiată cubuleţe şi lăsaţi să fiarbă bine carnea.
3.Când e aproape fiartă puneţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi. Pregătiţi găluştele din cele 3 ouă, făină şi puţin pătrunjel tăiat fin.
4.Daţi forma dorită găluştelor şi le lăsaţi să fiarbă 7 – 8 minute în apă sărată. Înainte de a lua ceaunul de pe foc, puneţi sare, piper şi, la final, frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.
5.Serviţi mâncarea caldă cu ardei iute, dacă preferaţi.

Durată: mai mult de 60 minute
Complexitate: avansat

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Un comentariu: