luni, 1 august 2011

Burgeri din fulgi de ovăz

Ingrediente (20 Bucăţi):
500 g fulgi de ovăz
150 g nuci măcinate
1 ½ ardei gras roşu tocat
2 cepe
7 ceşti apă
4–5 căţei de usturoi
1 linguriţă oregano
2 linguri ulei
2 linguri condiment din legume uscate
10 chifle
cimbru, măghiran, sare

Mod de preparare:
1.Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul. Puneţi la fiert apa împreună cu condimentul din legume. Când clocoteşte, puneţi ceapa. După 2 minute, adăugaţi ardeii, iar după alte 3 minute, fulgii de ovăz. Amestecaţi timp de 5 minute, apoi luaţi vasul de pe foc şi îl acoperiţi pentru 30 de minute, timp în care fulgii vor absorbi apa. Săraţi şi condimentaţi amestecul după gust.
2.Cu mâinile unse cu ulei, formaţi chiftele pe care le aplatizaţi şi le aşezaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coaceţi timp de 15 minute pe fiecare parte.
3.Serviţi burgerii pe jumătăţi de chifle, cu frunze de salată, rondele de roşii şi ceapă.

Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: simplu

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu