Ingrediente (4 Porţii):
120 g fulgi de ovăz
8 linguri lapte
320 g carne de porc
320 g carne de vită
1 ou
2 cepe
2–4 căţei de usturoi
80 ml ulei
piper, chimen măcinat
pătrunjel verde
sare, concentrat de legume
pesmet
Mod de preparare:
1.Puneţi fulgii într-un castron, turnaţi lapte şi îi lăsaţi să stea un pic. Tocaţi carnea împreună cu ceapa, usturoiul, adaugi ou, sare, un praf concentrat de legume, piper, chimen şi pătrunjel.
2.Frământaţi bine şi împarţiţi în câte bucăţi vreţi, în funcţie de mărimea dorită. Treceţi chiftelele prin pesmet şi le prăjiţi pe ambele părţi în ulei (nu prea tare), turnaţi apă caldă şi le puneţi într-un vas de yena.
3.Daţi vasul la cuptor până când se fierbe carnea şi iese moale. Serviţi chiftelele cu o salată sau cu gogoşari. Le puteţi servi şi cu o garnitură de cartofi sau de orez.
4.Fulgii de ovăz vor forma o crustă crocantă, iar miezul chiftelelor va rămâne moale şi pufos.
Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: simplu
marți, 2 august 2011
Despre blog
Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .
you may also like
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu