luni, 1 august 2011

Cartofi umputi

Se aleg cartofi lunguieti. Se fierb în coaja, în apa cu sare. Se decojesc. Se scoate miezul.




Umplutura:

Brânza de vaci. Daca e cazul sa adauga putina smântâna sau câteva linguri de lapte. Se adauga un galbenus crud de ou, chimion prajit. Se omgenizeaza bine. Dupa omogenizare se adauga verdeata multa, taiata marunt (marar sau patrunjel).
Se umplu cartofii, umplutura iesind în botz (ca sa nu se inteleaga altceva…) în ambele capete. Se pun în tava unsa si tapetata cu miezul scos din cartofi, peste care se pune putina sare si putin unt taiat bucati. Se da tava la cuptor pâna la rumenirea cartofilor, având grija ca acestia sa nu se usuce.
Se servesc calzi, presarati cu patrunjel verde, cu urmatorul sos : 1 lingurita Delikat + 200 g apa, se adauga peste 2-3 linguri faina rumenita pe tigaie (fara grasime - ca pentru sugari), frecand bine sa nu se faca gogoloase. Se fierbe pana la ingrosare. Se da deoparte. Sa adauga zeama de lamâie. Dupa racire pâna la caldicel se adauga cam 50 g smântâna.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu