marți, 2 august 2011

Chifteluţe de cartofi cu sos de roşii

Ingrediente (3 Porţii):
5–6 cartofi
4–5 căţei de usturoi
2 roşii
1 ceaşcă mică de bulion
1 ceapă busuioc
1 gogoşar (ardei)
1 linguriţă concentrat legume
făină
ulei
verdeaţă, sare, piper


Mod de preparare:
1.Fierbeţi cartofii în coajă. După ce s-au răcit îi daţi pe răzătoarea mare, adăugaţi usturoiul pisat, 1 linguriţă de concentrat de legume, 1 lingură de făină şi amestecaţi. Luaţi cu 1 lingură din compoziţie, daţi forma unei chiftele, apoi daţi fiecare chiftea prin făină şi le prăjiţi în ulei încins.
2.Curăţaţi ceapa şi ardeiul şi le tăiaţi mărunt, apoi le căliţi 5 minute în ulei. Adăugaţi roşiile decojite, tăiate felii, ceaşca de bulion, sare, piper, concentratul de legume şi busuiocul.
3.Luaţi chiftelele şi le puneţi în sos, apoi mai fierbeţi totul încă 10 minute, să se pătrundă de sos de roşii. Le serviţi cu frunzuliţe de mărar deasupra.

Durată: mai mult de 60 minute
Complexitate: simplu

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu