marți, 2 august 2011

Ciulama în „ţest“

Ingrediente (4 Porţii de ciulama in test):
4 pâinici mici (sau chifle)
1 kg ciuperci
1 l supă de legume
2 linguri unt
1 ţelină
1 legătură ceapă verde
5 căţei de usturoi
2 linguri rase de amidon
1 legătură pătrunjel
cimbru, sare, piper


Mod de preparare:
1.Puneţi untul într-o oală, pe foc mediu şi-l lăsaţi să se topească. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ţelina tăiate mărunt.
2.Stingeţi cu puţină apă, iar când ceapa devine lucioasă, adăugaţi ciupercile tăiate mărunt, apoi turnaţi supa.
3.Lăsaţi să fiarbă 30 de minute, după care adăugaţi amidonul dizolvat în câteva linguri de supă.
4.Condimentaţi după gust şi lăsaţi pe foc până se îngroaşă. Luaţ pâinicile, le scoateţi miezul şi puneţi compoziţia de mai sus.
5.Înainte de a le servi, introduceţi pâinicile în cuptor pentru 2 minute, radeţi deasupra caşcaval şi presăraţi verdeaţă şi bucăţele de ou fiert. Sunt delicioase şi foarte consistente.

Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: simplu

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu