Ingrediente (3 Porţii): 350–500 g dovlecei
12–16 jumătăți de nucă tăiate nu prea mărunt
2 linguri pătrunjel verde tocat
40–50 g unt
piper
Mod de preparare:
1.Ştergeţi dovleceii cu un șervet de bucătărie şi le îndepărtaţi capetele. Tăiaţi dovleceii felii subțiri, îi puneţi într-o strecurătoare, presăraţi peste ei sare şi îi lăsaţi să se scurgă. Apoi clăţi dovleceii cu apă rece şi îi usucaţi cu hârtie absorbantă.
2.Încingeţi untul într-o tigaie până ce face spumă, adăugaţi dovleceii şi îi lăsaţi la dunstuit 5-6 minute, la foc potrivit (să fie moi, nu păstoşi).
3.Săraţi şi piperaţi dovleceii, îi presăraţi cu nuca tăiată şi cu pătrunjelul tocat şi îi mai dai o dată prin unt, înainte de a-i servi. Este un preparat lejer.
Durată: aprox. 30 minute
Complexitate: simplu
luni, 1 august 2011
Despre blog
Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .
you may also like
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu