luni, 1 august 2011

Roşii umplute cu orez şi ciuperci

Ingrediente (10 Porţii):
10 roşii mijlocii
400 g ciuperci proaspete
1 ceapă mare
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
½ legătură mărar
4 linguri orez, de preferinţă brun





Mod de preparare:
1.Spălaţi roşiile şi tăiaţi fiecăreia câte un căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtaţi miezul roşiilor. Puneţi la fiert orezul, în 250 ml apă. Curăţaţi şi spălaţi bine ciupercile. Tăiaţi mărunt miezul roşiilor, ciupercile, usturoiul, mărarul şi ceapa, în prealabil curăţată.
2.Căliţi puţin ceapa în ulei, apoi adăugaţi usturoiul şi ciupercile, continuând să le căliţi împreună. Când ciupercile s-au înmuiat, puneţi miezul roşiilor şi lăsaţi amestecul să scadă la foc mic.
3.Încorporaţi orezul şi mărarul în compoziţia cu ciuperci. Umpleţi roşiile cu acest amestec, le aşezaţi într-un vas uns cu ulei şi le stropiţi cu apă. Introduceţi vasul în cuptor pentru 15 minute. Serviţi roşiile calde.

Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: simplu

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu