luni, 1 august 2011

Ruladă de conopidă

Ingrediente (6 Porţii):
50 g unt
80 g făină
1/2 l lapte
3 ouă

pentru umplutură:
1/2 conopidă
100 g smântână
30 g caşcaval ras
50 g jambon tocat
sare
piper

Mod de preparare:
1.Puneţi untul la încins, adăugaţi făina şi amestecaţi până la albirea totală. Subţiaţi sosul cu laptele fierbinte turnat deodată şi lăsaţi să fiarbă până la obţinerea unui sos gros. Săraţi şi lăsaţi să fiarbă 5 – 6 minute.
2.Lăsaţi apoi sosul să se răcească pe jumătate, apoi îl amestecaţi cu gălbenuşurile şi după aceea cu albuşurile bătute bine. Aşezaţi compoziţia într-o tavă pentru copt (mai adâncă), tapetată cu făină şi coaceţi 10 – 15 minute în cuptor.
3.Fierbeţi conopida în apă sărată, o desfaceţi bucheţele, o amestecaţi cu jambonul tocat şi cu o lingură de smântână şi lăsaţi să se înfierbânte. Umpleţi foaia de aluat cu această compoziţie, în care adăugaţi caşcaval ras.
4.Înfăşuraţi rulada cu grijă şi o aşezaţi pe un platou lunguieţ. Tăiaţi felii potrivite şi serviţi rulada cu smântână şi caşcaval ras.

Durată: aprox. 30 minute
Complexitate: simplu

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu