Ingrediente (4 Porţii):
250 g bulgur
1 salată verde
2 legături pătrunjel
2 legături mărar
2 legături ceapă verde sau 1 ceapă uscată
4–5 roşii
1 linguriţă mentă uscată
30 ml ulei de măsline
1 lămâie
boia dulce
piper negru măcinat
sare
Mod de preparare:
1.Puneţi bulgurul într-un vas adânc şi îl opăriţi cu apă cât să îl acopere, în care ai adăugat puţină sare. Îl acoperiţi cu un capac şi îl lăsaţi să se umfle timp de 15 minute.
2.Între timp, spălaţi salata verde frunză cu frunză, apoi spălaţi pătrunjelul şi mărarul, roşiile şi ceapa verde, în prealabil curăţate. Tăiaţi roşiile în felioare, ceapa în rondele subţiri, verdeaţa mărunt, iar salata în fâşii.
3.Scurgeţi bulgurul şi îl condimentaţi cu piperul, boiaua şi menta. Îl amestecaţi cu verdeaţa şi legumele şi amestecaţi uşor, cu ajutorul a două furculiţe. Stropiţi salata cu un amestec preparat din ulei şi zeamă de lămâie.
Durată: aprox. 30 minute
Complexitate: simplu
luni, 1 august 2011
Despre blog
Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .
you may also like
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu