luni, 1 august 2011

Tort vegetarian de conopidă

Ingrediente (6 Porţii):
175 g făină albă
75 g margarină
1/2 linguriţă boia dulce
1/2 linguriţă cimbru uscat
3 linguri apă
sare

pentru umplutură:
1 conopidă mică
1 broccoli mic
1 ceapă
30 g margarină
1 lingură făină
250 ml lapte
1/2 cub concentrat supă de legume
75 g caşcaval
sare
piper
boia dulce

Mod de preparare:
1.Frământaţi din ingrediente o masă omogenă, pe care o întindeţi într-o formă unsă cu ulei. Înţepaţi cu o furculiţă şi coaceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 20 de minute.
2.Buchetele de conopidă şi de broccoli, respectiv ceapa tăiată rondele, le fierbeţi în apă sărată, circa 10 minute. Între timp, topiţi margarina şi adăugaţi făina, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe.
3.După ce făina a prins o culoare arămie, stingeţi cu lapte şi cubul dizolvat în apă călduţă. La final adăugaţi 50 g de caşcaval ras, sare şi piper după gust.
4.Aşezaţi legumele pe aluat, turnaţi sosul peste ele şi ornaţi cu restul de caşcaval ras. Introduceţi vasul din nou în cuptorul preîncălzit şi lăsaţi cam 10 minute, la foc domol.
5.Pudraţi tortul cu boia dulce şi lăsaţi încă 5 minute în cuptor, cu flacăra stinsă.

Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: simplu

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu