vineri, 25 noiembrie 2011

Dovlecei grecesti

3-4 dovlecei, care nu au inca semintele dezvoltate, 50 g cascaval sau telemea, 300 g smantana,1 ou, 50 g unt, marar, pesmet.
Dovleceii se curata de coaja, se fierb intregi circa 10 min in apa clocotita si putin sarata. Se scurg si se taie in jumatate pe lungime. Se scoate cu limgurita miezul ca sa ramana coaja ca o barcuta. Miezul se toaca bine cu cutitul, se amesteca cu cascaval sau telemea rasa, oul crud, 1 lingura smantana groasa, marar si putin piper macinat. Se umplu jumatatile de dovlecei, se aseaza in graten uns cu unt, una langa alta cu umplutura in sus. Deasupra se pune pesmet (o lingura) prajit 2 minute in unt. Se dau la cuptor 15 minute inainte de servire. Cand se scot din cuptor se pune smantana peste ei. Se servesc fierbinti.
-->
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu