joi, 17 noiembrie 2011

Peste rasol

1 kg  peste, 1 morcov (100g), 1 patrunjel (100g), telina (50g), 1 ceapa mare (100g), 12 boabe de piper, 2 cartofi mijlocii, 1 foaie de dafin, 1 lingura zeama de lamaie sau otet, 1 litru de apa.
 Pentru rasol se preteaza pestele care nu are prea multe oase, cum este salaul, somnul, morunul, calcanul etc. Se fierbe intreg sau taiat bucati, in vas potrivit, in apa in care sa fiert inainte zarzavatul. Se acreste si se sareaza dupa gust si cand clocoteste se pune pestele. Se fierbe incet 15 pana la 30 minute dupa ce a inceput din nou sa sa clocoteasca, depinde de marimea pestelui; cand estefiert, carnea este moale, furculita intra cu usurinta in ea, se desface in fasii si pielea se rupe. Nu trebuie fiert nici prea mult ca sa nu se zdrobeasca. De obicei se lasa in apa in care afiert, pana se raceste; cand devine mai rigid se poate lucra mai bine si isi insuseste un gust mai bun din apa in care a fiert. Se aseaza intreg pe farfuria de servit sau bucat dupa cum a fiert; se aseaza zarzavatul in jur taiat cu cutitul riglat, si peste el se toarna un sos grecesc sau mujde ide usturoi (vezi sosuri reci). Cand se serveste rasol cald se scoate cu grija imediat ce s-a fiert, se aseaza pefarfurie cu zarzavatul taiat in jur si se pune peste toate bucatile de unt date prin patrunjel tocat si felii de lamaie cu marginea crestata.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu