sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Chutney de fructe amestecate

 Chutney de fructe amestecate -- reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit, impresii in urma prepararii.
Chutney [CHUHT-nee] - Acest cuvant deriva din estul indiei chatni, acest condiment contine fructe, otet, zahar si mirodenii. Poate varia in consistenta, de la consistent la subtire si in gradele de folosire ale mirodeniilor, de la dulce la picant. Chutney insoteste in mod delicios mancarurile cu curry. Chutney dulce poate fi intins pe paine si este foarte bun insotit de branza.

200 g prune de copt, 200 g merede copt, 200 g pere sau piersici, 12 catei de usturoi, 7 g radacina proaspata de ghimbir, 2 lingurite de garam-masala, 1 lingurita de seminte de cumin, 2 lingurite de sare, 2 linguri de stafide, 1 si 1/2 lingurita de chili praf, 1/2 ceasca de zahar brun, 1/4 litru de otet.

Pregatire:

taiati bucatele prunele fara sambure, perele si merele, curatate de coaja si samburi. Tocati usturoiul si ghimbirul. Reuniti toate ingredientele intr-o oala larga, fierbeti, continuati fierberea cel putin 35 minute, amestecand des si sdrobind usurel fructele cu o lingura de lemn. Luati de pe foc si lasati sa se raceasc complect inainte de a pune in in borcane. Serviti rece.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu