sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Paine cu ceapa

 Paine cu ceapa -- reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit, impresii in urma prepararii.
2 pachetele de drojdie uscata activa, 3/4 ceasca de apa calda, 2 cesti de lapta incalzit si racit, 3 linguri de zahar, 2 1/2 lingurite de sare, 3 linguri de unt, 6 1/4 cesti de faina comuna, 1 ceapa tocata fin.

Pregatire:
Intr-un castron mare, amestecati drojdia, apa calda si 1 lingurita de zahar. Puneti de-o parte. Adaugati latele, zaharul ramas, sarea, untul, faina si ceapa. Amestecati pana cand se formeaza aluatul, apoi varsati pe o suprafata cu faina. Framantati pana cand aluatul devine elastic.

Ungti un castron mare, puneti aluatul si acoperiti cu un prosop umed, lasati sa se odihneasca 30 minute si sa dospeasca. Impartiti aluatul in doua. Formati painisoarele si punetile in doua forme unse. Lasati sa se odihneasca inca 30 minute pentru a doua dospire. Puneti la cuptor 40 minute.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu