sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Machhi pulao

30 g unt, 1 lingurita de cucurmina paraf, 2 lingurite de garam-masala, 1 ciuf de patrunjel toact, 1/2 lingurita de chili praf, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de suc de lamaie, 1/2 kg filet din pestele preferat, 1 ceapa tocata, 1 ceasca de orez, 3 cesti de apa calda.

Pregatire:
taiati pestele in bucati mici. Incalziti jumatate din unt intr-o tigaie mare; adaugati ierburile, condimentele, 1 lingurita de sare si lasati sa se prajeasca untul 3-4 minute. Udati cu sucul de lamie, amestecati. Cresteti flacara, uniti delicat bucatile de peste, varsand deasupra incontinu cu lingura zeama din tigaie si atentie a nu le reupe. Dupa 5 minute luati pestele din tigaie. Intr-o alta tigaie auriti ceapa in untul ramas: cand este moale si transparenta, insa nu aurita, adaugati sarea care ramane si orezul si amestecati, lasati sa se aureasca la caldura inca 5 minute. Varsati deasupra orezului sosul ramas in tigaia in care ati aurit pestele; amestecati bine, udati cu apa calda, fierbeti; acoperiti si fierbeti la foc incet 25 minute, sau pana cand orezul este aproape moale. Amestecati-l, adaugati deasupra bucatile de peste si lasati la foc moale punand capacul pana cand s-au incalzit. Serviti cald.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu