sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Pulao

Pulao - reteta culinara, cum se prepara pulo, comentarii si instructiuni pentru gatit pulao.
Reteta pulao
2 cepe, 220 g di ghee, 2 catei de usturoi tocati, 2 bucati de scortisoara, 12 cardamoni intregi, 1/2 lingurita de garunte intregi de pimento, 2 cesti de orez, 1/2 lingurita de sofran (topit in 1/4 de apa calda), 1 si 1/2 lingurita de sare, 120 g de stafide, 60 g mandorle decojite si usurel aurite in unt, apa fierbinte.

Pregatire:
Topiti Ghee intr-o oala cu capac care se inchide bine. Adaugati cepele, usturoiul si mirodeniile si prajiti pana cand cepele sunt moi insa nu aurite. Adaugati orezul si, amestecand ingetisor, prajiti pe foc incet inca 5 minute. Adaugati zaferanul topit in apa, sarea si apa firbinte cat trebuie pentru a forma deasupra orezului un strat de 5 centimetri. Puneti capacul si fierbeti la foc domol pana cand apa este toata absorbita si orezul este moale. Luati de pe foc, adaugati stafidele si mandorlele, amestecatu, serviti.
-->
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu