sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Orez aromatizat cu menta

2 cesti de orez basmati, 1 ceasca de foi de menta proaspete, 1 ceasca de mazare verde proaspata, 1 ceapa mare taiata felii, 1 lingurita de pasta de ghimbir si usturoi, 1 lingurita de pasta de ardei iute verde, 3 linguri de Ghee, sale cat trebuie.

Serviti cald cu raita de castravete.

Pregatire:
curatati si spalati orezul. Scufundati-l in apa 15-20 minute. Incalziti untul clarificat intr-o tigaie si prajiti cepele pana la aurire. Apoi adaugati pasta de ghimbir si usturoi si cea de ardei iute. Coaceti pana cand apare o aroma puternica. Acum adaugati mazarea verde si orezul strecurat. Adaugati 4 cesti de apa si sare. Cand pulao este aproape gata incorporati foile de menta si lasati sa fiarba 2 minute.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu