sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Orez Korma

  Orez Korma -- reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit, impresii in urma prepararii.
Pentru orez: 1 1/2 ceasca de orez, 2 foi de laur, 2 bastonase de scortisoara, 2 cardamoni, 2 cuisoare, 2 prize de praf de cucurmina, 2 linguri de Ghee.

Pentru Korma: 2 cesti de muguri de moong, 2 tomate oparite si taiate, 2 cepe rase, 1 lingurita de praf de seminte de coriandru si cumin, 1 lingurita praf de ardei iute, 1/2 lingurita de zahar, 1 ceasca de lapte, 3 linguri de smantana proaspata, 3 linguri de Ghee, sare.

Pasta obtinuta tocand aceste ingrediente pentru korma: 3 catei de usturoi, 1 lingurita de pasta de ghimbir, 2 cardamoni, 1 lingurita de anacardi, 1 lingurita de seminte de cumin.

Pentru coacere: 1 lingura de unt clarificat.

Pregatire:
Pentru orez: incalziti untul clarificat si frigeti foile de dafin, scortisoara, cardamonul si cuisoarele 1/2 minuto. Adaugati orezul, praful de cucurmina, sarea si 4 sau 5 cesti de apa si fierbeti.

Pentru Korma: incalziti untul clarficat intr-o tigaie si auriti cepele pana cand devin roz clar. Adaugati praful de seminte de coriandru si cumin, pasta de ghimbir si usturoi si praful de ardei iute si coaceti un minut. Acum adaugati la acest preparat rosiile si coaceti inca 5 minute. Adaugati mugurii de moong, 1/4 ceasca de apa, zaharul si sarea si coaceti cateva minute. Intr-o alta tigaie amestecati laptele, smatana si pasta macinata de cardamon, anacardi si semintele de macsi adaugati acest preparat la korma si coaceti citeva minute.

Apoi puneti 1 lingura de unt clarificat intr-o tava de cuptor si formati etaje alternate de orez si korma incepand si terminand cu orezul. Acoperiti si puneti la cuptor 30 minte. Se serveste cald, rasturnat pe un platou.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu