sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Orez cu tamarind

350 g orez, 6 ardeiasi rosii intregi, 1 lingurita de seminte de mustar, 1/4 ceasca de arahide tostate, 10-12 foi de curry, 1 ligurita de sofran, 3 linguri de pulpa de tamarind, 1/4 lingurita de assafetida, 2 linguri de ceci taiati (Chana dal), 3 linguri seminte de sesam (facultativ), 2 linguri de fasole neagra taiate (Urad dal), 1/2 lingurita de praf de cucurmina, 3 linguri de ulei, sare.

Spalati si puneti orezul la imuiat in apa 1/2 ora. Strecurati si fierbeti orezul in multa apa fierbinte, cand este gata strecurati si asezati pe o farfurie presarand un pic de ulei si amestecati un pic.

Puneti de-o parte 2 ardeiasi pentru a-i praji si taia fin si sofranul.

Incalziti 2 linguri de ulei si adaugati 4 ardeiasi rosii, semintele de mustar, chana dal si urad dal. Saltati 2-3 minute pana cand dals devine brun. Adaugati praful de cucurmina, asafetida, foile de curry, arahidele, ghimbirul taiat si amestecati fierband 1/2 minut.

Adaugati pulpa de tamarind. Prajiti semintele de sesam si macinatile grosolan cu 2 ardeiasi rosii. Incorporati preparatul uscat si preparatul de tamarind cu orezul. Mestecati bine si serviti cald.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu