Varza călită săsească este o reteta simpla care se prepara in aproxiativ o ora.
Varză călită săsească
|
1 varză dulce mare, 4 mere, 50 ml ulei, 2cepe potrivite, 1 linguriţă pastă de roşii, 100 g smântână, 1 legătură pătrunjel,1 linguriţă măghirana, sare, piper.
Modul de preparare: Curăţaţi varza, o tăiaţi fideluţă şi o frecaţi cu sare şi, după 1/2 oră, o stoarceţi bine de zeamă. Tocaţi ceapa mai mare împreună cu merele curăţate de coajă şi de cotor şi le căliţi în ulei.
Când ceapa a devenit sticloasă, puneţi varza şi 1 cană cu apă în care aţi dizolvat pasta de roşii.
Când varza s-a înmuiat, puneţi măghiranul şi potriviţi de sare şi piper. Serviţi varza cu smântână şi pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu