miercuri, 2 mai 2012

Varză călită săsească

Varza călită săsească este o reteta simpla care se prepara in aproxiativ o ora.

Imagine cu varza calita saseasca
Varză călită săsească
Ingredinente pentru 3 portii de varză călită săsească:
1 varză dulce mare, 4 mere, 50 ml ulei, 2cepe potrivite, 1 linguriţă pastă de roşii, 100 g smântână, 1 legătură pătrunjel,1 linguriţă măghirana, sare, piper.

Modul de preparare: Curăţaţi varza, o tăiaţi fideluţă şi o frecaţi cu sare şi, după 1/2 oră, o stoarceţi bine de zeamă. Tocaţi ceapa mai mare împreună cu merele curăţate de coajă şi de cotor şi le căliţi în ulei.
Când ceapa a devenit sticloasă, puneţi varza şi 1 cană cu apă în care aţi dizolvat pasta de roşii.
Când varza s-a înmuiat, puneţi măghiranul şi potriviţi de sare şi piper. Serviţi varza cu smântână şi pătrunjel.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu