duminică, 2 decembrie 2012

Supa racoritoare

Supa racoritoare - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Ingrediente (10 Porţii):
2 legături ridichi
1 legătură ceapă verde
1 lingură ulei de măsline
1 lingură făină
4 l supă de legume
250 g iaurt
1 lingurită mustar
câte 1 legătură mărar si pătrunjel
Pentru găluste:
1 ou
75 g gris
1 lingură ulei
sare
câteva frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Curătati ceapa, o tocati mărunt si o înăbusiti în uleiul încins, până devine sticloasă. Adăugati ridichile spălate, și tăiate felii, presari făină, le căliti putin si stingeti cu 2 litri supă fierbinte de zarzavat. Lăsati să fiarbă 15 minute, după care luati vasul de pe foc.
După ce supa s-a răcit timp de jumatate de oră, amestecati iaurtul cu mustarul, pătrunjelul si mărarul fin tocate, sare si piper măcinat, după gust. Le adăugati cu grijă în supă si acoperiti vasul.
Pentru găluste, băteti albusul spumă. Încorporati gălbenusul, sare, pătrunjelul tocat, uleiul si grisul, amestecând cu grijă. Fierbeti supa de legume rămasă si, cu ajutorul unei lingurite, formati gălustele si le puneti în oală. Când gălustele s-au ridicat, stingeti focul și acoperiti vasul pentru o jumatate de oră. Puneti gălustele în supă când serviti portiile.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu