luni, 17 decembrie 2012

Cartofi taranesti cu sos picant

Cartofi taranesti cu sos picant - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Ingrediente ( 8 Porţii de cartofi taranesti cu sos picant ):
2 kg cartofi mijlocii, 2 linguri ulei, 1 linguriţă rasă boia

pentru sos:
1 conopidă mică, 2–3 roşii, 3 ardei graşi, jumatate legătură pătrunjel, sare





Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi îi lăsaţi să se scurgă, apoi îi tăiaţi în sferturi, pe lungime. Îi amestecaţi într-un castron cu uleiul şi boiaua şi îi coaceţi într-o formă termorezistentă, în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, timp de 45 de minute. Din când în când, picuraţi câte puţină apă.
Pentru sosul picant, decojiţi roşiile, curăţaţi şi spălaţi ardeii. Tăiaţi ardeii în fâşii, iar roşiile în bucăţi mari. Desfaceţi conopida în bucheţele. Puneţi la fiert ardeii, roşiile şi conopida. Pasaţi legumele fierte şi săraţi sosul după gust.
Preasăraţi cartofii calzi cu pătrunjel şi îi aduceţi la masă alături de bolul cu sos fierbinte.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

3 comentarii:

  1. detin un site-ul ereteteculinare(punct) biz.Doriti sa facem schimb de link?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mananc cartofi dinastia in fiecare zi(cartofi taranesti cu sos picant). Mama a facut un sos si la pus la frigider, e o nebunie sa-l mananci cu cartofi

    RăspundețiȘtergere