duminică, 9 decembrie 2012

Mille feuille cu capsuni



Ingrediente - Tuille de portocale (10 portii)

suc de portocale 100 ml, suc de lamâie 25 m, zahar 250 g, faina 75 g, unt 125 g.

Ingrediente crema de citrice
suc de portocale 100 ml, suc de lamâie verde 50 ml, zahar 200 g, amidon 10 g, unt 325 g, suc de grapfruit 75 g, galbenus ou (10 buc.) 200 g, capsuni proaspete 500 g.

Mod de preparare - Etapa 1 - Tuille de portocale
Se amesteca toate ingredientele obtinând astfel un aluat de consistenta moale si se lasa la rece 12 ore.
Se realizeaza o bezea italiana din zahar (190 g) umezit cu apa si fiert pâna când compozitia se leaga fara sa-si schimbe culoarea.
Se întinde apoi pe o foaie de silicon cu ajutorul unui sablon în forma de triunghi.
Se baga la cuptor la 180ºC pâna se coloreaza.

Mod de preparare - Etapa 2 - Crema de citrice
Se realizeaza o crema fi arta astfel: punem pe foc sucul de portocale, sucul de grepfruit si sucul de lamâie verde.
Când începe sa fiarba, se adauga galbenusurile care au fost amestecate în prealabil cu zahar si amidon.
Se lasa sa se raceasca aproximativ o ora si apoi se adauga untul alifiat. Montam desertul din doua triunghiuri de tuille, adaugam crema obtinuta (cu ajutorul unui pos).
Decoram pe margini cu capsuni proaspete taiate pe jumatate.
Se poate servi cu sos de fructe rosii.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu