duminică, 9 decembrie 2012

Mousse de lamaie verde

Ingrediente pentru 5 portii:
suc de lamaie verde 155 ml, lamaie verde (coaja) 60 g, ciocolata alba 70 g, vodca sau limoncello 5 ml, foaie de blat Fine Food 100 g, jeleu neutru 50 g, colorant galben (lichid) 1 m, gelatina foaie 16 g, albus de ou 95 g, zahar 215 g, fructe de padure 50 g, frisca 370 g.

Mod de preparare:
Se fierbe sucul de lamâie cu coaja de lamâie (razatura) si zaharul (25 g), apoi se adauga gelatina foaie care a fost pusa în prealabil în apa rece si apoi topita la foc mic.
Se realizeaza o bezea italiana din zahar (190 g) umezit cu apa si fiert pâna când compozitia se leaga fara sa-si schimbe culoarea.
Compozitia astfel obtinuta se adauga peste albusurile batute spuma la mixer la viteza mica.
Jumatate din fiertura de lamâie se adauga peste bezeaua italiana si jumatate peste frisca batuta.
Se amesteca totul.
Crema obtinuta se pune în forme de prajituri, asezând la baza o foaie de blat de tort (Fine Food), însiropata cu sirop de zahar aromat cu vodca sau cu limoncello.
Se da la rece pentru o ora si se orneaza cu decor de ciocolata alba, jeleu neutru si fructe de padure.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu