duminică, 2 decembrie 2012

Salata algeriana

Salata algeriana - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Ingrediente (6 Porţii de salata algeriana):
500 g sfeclă roșie
5 morcovi
4 cartofi
2 cepe roșii
5–6 căței de usturoi
2 linguri muștar
3 linguri ulei
1 lingură oțet de mere








Preparare:
Spălaţi bine sfecla şi cartofii şi le puneţi la fiert fără să le curăţați de coajă, în vase diferite. Separat fierbeţi morcovii, în prealabil curățați de coajă.
După ce legumele au fiert, le lăsaţi să se răcească, le decojiţi şi le tăiaţi după preferință sau le daţi pe răzătoarea mare. Curăţați şi tăiaţi mărunt ceapa şi usturoiul.
Pentru dressing, amestecaţi uleiul cu muştarul, adăugându-l picătură cu picătură, ca la maioneză şi amestecând energic fără să schimbaţii sensul. La sfârşit încorporaţi oțetul sau zeama de lămâie şi sarea.
Pui legumele într-un castron, le stropiţi cu dressingul, acoperiţi cu un capac şi amestecaţi salata prin răsturnări repetate.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu