duminică, 9 decembrie 2012

Tarta cu piersici si migdale



Ingrediente (10 portii):
faina 300 g, oua 5 bucati, zahar 100 g, zahar pudra 50 g, migdale felii 25 g, piersici proaspete 1200 g, pudra de migdale 125 g, unt 225 g, lapte 500 ml.

Mod de preparare:
Realizam aluatul de tarta din faina, oua (1 buc.), zahar pudra, unt (100 g), si pudra de migdale (25 g).
Aluatul se da la rece 30 de minute, apoi se etaleaza pe forma de tarta.
Separat pregatim crema de vanilie: punem la fiert laptele iar când începe sa fiarba adaugam oua (3 galbenusuri), care în prealabil au fost amestecate cu zahar.
Fierbem pâna ce compozitia se leaga si se omogenizeaza amestecând continuu cu telul.
Crema de vanilie se lasa la racit aproximativ o ora.
Realizam la rece crema de migdale astfel: alifiem untul (125 g), adaugam pudra de migdale (100 g) si ouale (un galbenus).
Se amesteca crema de migdale cu crema de vanilie si se adauga în forma de tarta. Deasupra se aseaza piersicile taiate pe jumatate în forma de evantai.
Se baga la cuptor si se coace la 165ºC timp de 40 de minute.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu