duminică, 9 decembrie 2012

Pasca

Pasca - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Ingrediente pentru pasca:
400 g aluat de cozonac, 500 g brânza de vaci, 125 g unt, 150 g smântâna, 4 oua, vanilie, 100 g stafide, coaja rasa de lamâie, 1 lingura faina, zahar, sare.


Brânza se scurge intr-un tifon pâna nu mai are zer, apoi se trece prin sita. Untul se trece si el prin sita. Se amesteca brânza, untul, smântâna, coaja de lamâie, vanilia si faina . Ouale se amesteca in compozitie, impreuna cu stafidele. Se adauga, dupa gust, zahar pudra. Se unge o tava cu unt topit si se tapeteaza cu pesmet, se intinde o foaie de 1cm si se pune in tava. Din aluat se fac suluri rasucite si se Iasa sa creasca separat. Când a mai crescut aluatul iar cuptorul este suficient de incins se pune in tava cununa impletita pe marginea tavii, iar Ia mijloc se pune umplutura. Se mai pun doua suvite rasucite de aluat, in cruce, peste brânza. Un galbenus se amesteca cu zahar si se unge brânza si cununa. Se adauga stafidele, presarându-le peste brânza. Se da tava la cuptor pâna se coace si se rumeneneste bine, dar sa nu se arda. Când scoatem pasca din cuptor, invelim fundul si peretii cu un servet udat in apa rece timp de doua minute pentru a putea fi scoasa mai usor din forma. Apoi o lasam inca 10 minute ca sa se intareasca. O scoatem cu grija ca sa nu se rupa si o punem pe un platou de tort.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu