Supa cu faina de ciuperci - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Supă cu făină de ciuperci |
1,5 kg carne de pasăre sau de porc cu oase, 4 l apă ori supă de legume, 1 ardei gras roșu, 50 g făină-pulbere de ciuperci, sare.
Preparare:
Spălați carnea, o porționați și o puneți la fiert la foc mic. Carnea trebuie să fiarbă în clocote mici, pentru că numai astfel sucul va ieși treptat și supa va fi mai limpede. Când începe să dea în clocot, luați spuma și turnați o lingură de apă rece, precum și sare după gust. După ce s-a ridicat toată spuma, acoperiți oala ca să nu scadă prea mult apa și fierbi la foc mediu, până când carnea se pătrunde.
Spălați ardeiul gras, îl curățați de semințe și cotor și îl tăiați în fâșii. Îl adăugați în oală, iar după 10–15 minute presărați făina de ciuperci, care umflându-se, va absorbi o parte din apă, va îngroșa supa și îi va da o aromă aparte. Lăsați să mai fiarbă timp de 5 minute, amestecând ușor, dar neîncetat, apoi sărați supa după gust.
-->
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu