duminică, 9 decembrie 2012

Tort de nuci

Tort de nuci - reteta tort, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Blatul:
 250 g zahar pudra, 6 oua, 25 g nuci, 3 linguri de pesmet, 1 linqura de faina, rom, coaja de lamiie.

Crerma:
 250 q za1aär, 100 g nuci, 4 galbenusuri, 250 g unt, 3 linguri de ciocolata rasa.

Modul de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul aprox. 25 minute, se adauqa faina cu pesmetul, nucile pisate, coaja rasa de lamaie, o lingurita de rom si albusurile batute spuma . Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hirtie, unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se scoate din forma cind este cald, se inteapa cu furculita si se stropeste cu sirop de zahar si rom. Pentru crema se fierbe zaharul cu putina apa pina se leaqa, se toarna nucile macinate in acest sirop si se amesteca pina devine o pasta. Cind s-a racit, se adanga pe rind galbenusurile, untul frecat spuma si ciocolata rasa. Se amesteca crema foarte bine si se umple blatul care a fost taiat in doua, iar deasupra se imbraca tot cu crema si se orneaza cu nuci intregi date prin zahar ars.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu