marți, 30 iulie 2013

Gulas in paine

Gulas in paine - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Reteta gulas in paine
Ingrediente pt 4 portii de gulas in paine:
500 g muşchi de porc
50 g făină
6 cartofi
2 cepe
1 morcov
1 ardei
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 foaie de dafin
3 roşii decojite
4 pâinici rotunde, medii
1 legătură de pătrunjel
sare de mare, chili, piper.

 Cum se prepara gulas in paine:
  • Se curăță ceapa și se toacă solzișori.
  • Carnea se taie bucăţi, se condimentează şi se prăjeşte în ulei. Când carnea este bine rumenită, se adaugă ceapa și se lasă până se înmoaie.
  • Separat se curăță ardeiul de cotor și de semințe, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoare, iar cartofii se curăţă şi se taie sferturi. Se adaugă toate legumele peste carne şi se amestecă bine. Se condimentează după gust cu chili, sare şi piper.
  • Se adaugă apă cât să acopere totul. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie cartofii, apoi se adaugă boiaua şi roşiile şi se mai lasă 10 minute.
  • Când este aproape gata, separat, se omogenizează 2 linguri de făină cu 4 linguri de apă şi se toarnă compoziţia în cratiţă, amestecând încontinuu. Se ia de pe foc şi se presară pătrunjel tocat.
  • Pâinicilor li se taie capacele deasupra şi li se scoate o parte din miez. Se toarnă gulaşul în pâinea scobită şi se serveşte imediat.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

2 comentarii: