joi, 18 decembrie 2014

Salam de biscuiti

Reteta salam de biscuiti

SALAM DE BISCUITI este un desert clasic, cunoscut si apreciat in toate casele din Romania, cu unele variatii de la rgiune la regiune. Se prepara foarte usor si rapid, este ieftin si delicios.

Ingredinte salam de biscuiti

Pentru prepararea salamului de biscuiti avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • Biscuiti 300 g
  • Ciocolata menaj 200 g
  • Unt 150 g
  • Oua 2 buc
  • Zahar 100 g
  • Rom 2 linguri sau esenta de rom

Preparate salam de biscuiti:

Pentru inceput scoatem untul din frigider, astfel incat sa se inmoaie la temperatura camerei, iar intre timp sfarmam biscuititi intr-un bol mare. Topiti ciocolata intr-o cratita si mestecati cu o lingura pana cand aceasta devine cremoasa si fara cocoloase si lasati sa se raceasca.

Cand untul este destul de moale, incepeti sa-l framantati cu o spatula, adaugand treptat zaharul, ouale, ciocolata topita si acum racita, si romul.

Se amesteca bine si se toarna amestecul in bolul in care ati tinut biscuitii sfarmati, amestecand bine totul impreuna. In acest moment ai aluatul pentru salam de biscuiti; acum depinde numai de tine daca doresti sa faci un salam mare din tot aluatul, sau sa imparti aluatul in doua mai mici.

Pentru a da o forma clasica de salam, trebuie sa puneti aluatul intr-o foaie de hartie sau folie pe care sa-l rulati in forma cilindrica.

Infasurati salamul de biscuiti intr-o folie de aluminiu, presati si puneti-l in frigider pentru cel putin doua sau trei ore.

Conservare:
Puteti pastra salamul de biscuiti intr-o caserola inchisa etans, in frigider, pentru cel mult 2-3 zile.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

5 comentarii:

  1. Pot sa inlocuiesc ciocolata cu nutella?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti incerca, dar nu stiu cat de dens va fi amestecul

      Ștergere
  2. Din compozitia pentru salm de biscuti puteti sa faceti bilute mici, cat chiftelutele, in care puneti visine din visinata sau 2-3 stafide, dupa care le dati prin nuca de cosos sau nuca macinata.
    Copii mei le spun oua de broasca testoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai bun e ala cu detoate: nuca, rahat si stafide

    RăspundețiȘtergere
  4. An inercat exact aceasta reteta si a iestit ceva delicios. Am facut 2 bucati, una sa mancat in prima zi si cealala a stat 2 zile la frigider si a fost mult mai gustoasa.
    Aasa ca Lasati salamul de biscuiti sa stea macar 6 ore la frigider.

    RăspundețiȘtergere