luni, 5 octombrie 2015

Retete de oua umplute


Oua umplute - aperitiv foarte gustos, original si frumos, care este potrivit atat pentru copii cat si pentru adulti. Ouale umplute sunt pregatite pentru masa de sarbatori precum si pentru picnic, petreceri si evenimente de tot felul - este o gustare simpla, convenabila, adaptabila pentru orice ocazie.
Ouale umplute pot fi gatite si aranjate pentru toate gusturile, iar un avantaj este viteza si usurinta de preparare.

Toate retetele de oua umplute incep in acelasi mod. Ouale trebuie să fie fierte tare (aproximativ 10 minute), se racesc în apa rece si se curata de coaja, se taie pe lungime sau latime si se scot galbenusurile. Galbenusurile se folosesc in compozitia pentru umplere.

Oua umplute simple 

Reteta de oua umplute simple in forma de om de zapada

Ingredinte:
Oua, usturoi, sare si maioneza.

Preparare:
De fiecare jumatate de ou se elimina galbenusul, se pune intr-un castron si se piseaza cu o furculita. Se adauga maioneza (aproximativ aceiasi cantitate ca si galbenusurile), sare, piper si usturoi pisat dupa gust.




Oua umplute cu ficat de cod

Reteta de oua umplute cu ficat de cod
Ingrdiente:
  • 1conserva de ficat de cod in ulei
  • 6 oua
  • patrunjel tocat
  • sare 

Preparare:
Se piseaza galbenusurile cu o furculita, se adauga ficatul de cod (fara ulei), patrunjelul si se piseazasi amesteca in continoare pana se omogenizeaza.
In cazul in care ficatul nu a fost suficent de sarat, se adauga un pic de sare.






Oua umplute cu spanac si branza feta

Reteta de oua umplute cu spanac si branza feta
Ingrediente:
500 g spanac
50 g unt
2 catei usturoi
100 g branza
2 linguri faina
1 ceasca lapte
sare dupa gust
2-3 picaturi suc de lamaie

Preparare compozitie:
Spanacul spalat si tocat marunt se pune la fiert la foc mic aproximativ 5-6 minute. Se scoate spanacul, se trece prin sita, se amesteca cu 20 g unt si cu usturoiul pisat.
Branza(100g), se piseaza sau se trece prin masina de tocat impreuna cu galbenusurile de ou.
Separat, intr-o cratita se topeste 30 g de unt si se pun la prajit 2 linguri de faina pana devine galben deschis la culoare. Se dilueaza cu o ceasca de lapte rece. Sosul se lasa la fiert cateva minute, amestecand constant, se adauga sare dupa gust si 2-3 picaturi de zeama de lamaie.
La fina se amesteca toata copozitia pana la omogenizare si se pune in jumatatiile de oua.


Oua umplute cu cușcuș

Reteta simpla de oua umplute cu cuscus

Ingrediente:
6 oua fierte | 2 linguri cuscus fiert | o bucată de ardei galben | 2 rosii uscate | 1 lingura de maioneza |un fir de ceapa verde.
Se condimenteaza cuscusul cu un ulei de masline si un varf de cutit de sare, apoi se amesteca cu galbenusurile pisate si maioneza.
Se taie ardeii si rosiile uscate in bucati foarte mici. Se amesteca legumele, cuscusul si ceapa verde tocata marunt pana cand amestecul devine neted. Amestecul se condimenteaza cu sare dupa gust si se foloseste pentru umplerea albuselor.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Un comentariu:

  1. Cat sunt de frumoase ouale umplute in forma de soici. O sa fac si eu de anul nou pentru copii mei.

    RăspundețiȘtergere