duminică, 4 iulie 2010

Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Ingrediente:
pulpa de miel superioara dezosata, 250 g ciuperci proaspete (5-6 bucati), 4 cepe verzi (folosim doar partea alba), 5 catei usturoi, miezul a 4 nuci, rozmarin proaspat, 1 legatura patrunjel, 1 cub unt, ulei masline, cimbru, sare, piper, 1 pahar vin alb.

Mod de preparare:
Ciupercile taiate felii subtiri, se calesc in 2 linguri ulei masline si cubul de unt, pana devin maronii. Se adauga ceapa verde taiata rondele, si dupa 2 min, adaugam usturoiul zdrobit si maruntit. Condimentam cu putina sare si piper proaspat rasnit. Se lasa de-o parte, iar cand s-a racit, se marunteste amestecul cu cutitul, se pune intr-un vas, unde vom amesteca cu patrunjelul tocat, cimbru, nuca maruntita si cca 10 ace de rozmarin tocate. Asta este umplutura! Pulpa se aseaza pe masa de lucru, desfacuta, cu partea grasa in jos, se da un praf de sare in interior, apoi se aseaza umplutura, si incepem rularea. Se leaga circular cu sfora, din loc in loc, in asa fel incat sa nu iasa umplutura pe nicaieri, cu circa 6-7 sfori, apoi transversal, o ata de siguranta. Asezam pulpa intr-un vas de yenna sau tava, ungem carnea cu ulei de masline, presaram putina sare si piper, iar pe sub sfori, strecuram cateva ramurele de rozmarin. Adaugam in vas si un pahar de vin alb, introducem la cuptorul preincins la 220 grade, timp de 30 min, apoi scoatem vasul, stropim din abundenta friptura cu sos, si o dam la cuptor din nou pentru 30-40 min, la 180 grade. Dupa nevoie, mai adaugam vin alb daca scade prea mult.
 
Bors de miel
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu